Duurzame basics die levenslang mee gaan.
Lees meer

Technologie & Innovatie

BY ADD.U is een duurzaam kledingmerk en daarvoor zijn we enorm bezig met het milieu, de werkomstandigheden van iedereen in het productieproces en met het welzijn van dieren. We willen zo open en transparant mogelijk zijn en daarvoor vertellen we hieronder op welke vlakken wij bezig zijn om ons bedrijf zo duurzaam mogelijk te maken.
.

CO2 uitstoot

Het verkleinen van je ecologische voetafdruk is zeer belangrijk, zeker voor ons. In elke stap van het productieproces proberen wij daarom onze CO2 uitstoot zo laag mogelijk te houden. We werken samen met fabrieken waar duurzaamheid voorop staat en dit controleren wij ook regelmatig. Op dit moment zijn zij bezig om in 2030 klimaat positief te zijn, wat betekent dat er broeikasgasemissies worden gecompenseerd dan dat er wordt uitgestoot. Zelf maken wij, waar mogelijk, steeds meer gebruikt van fietskoeriers om geen extra CO2 uit te stoten.
.
Waterverbruik

Voor één T-shirt gemaakt van conventioneel katoen wordt 2700 liter water verbruikt. Hier kan één persoon 2,5 jaar water van drinken. Het afvalwater is enorm vervuild door chemicaliën en pesticiden die gebruikt worden bij het kweken en verven van de katoen. En weet jij waar dat afvalwater blijft? Precies, in de oceaan. Bij het maken van een T-shirt van biologisch katoen wordt er geen water verspild. Doordat er geen chemische stoffen betrokken zijn bij de productie, is het water wat gebruikt wordt niet vervuild. Dit kan dus keer op keer hergebruikt worden en het kan veilig terug de natuur in.

Inkt op waterbasis

Om een artwork te printen op een kledingstuk heb je inkt nodig. In de meeste fast fashion wordt inkt met giftige chemicaliën gebruikt. Dit is goedkoper en makkelijker in gebruik. Goed voor het milieu is het absoluut niet. Wij werken met milieuvriendelijke inkt op waterbasis. Deze inkt bevat geen chemische stoffen en is niet giftig. De kleding waarin inkt op waterbasis is gebruikt voelt ook veel fijner om te dragen. De bedrukking is erg zacht aan en voelt lichter aan.

Milieuvriendelijke verpakking

Om ervoor te zorgen dat onze kleding zo duurzaam mogelijk verzonden wordt, maken we gebruik van composteerbare verzendzakken en verzendtassen van kraftpapier. Composteerbare verzendzakken zijn biologisch afbreekbaar en daardoor veel minder belastend voor het milieu. Kraftpapier is biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Het is ook nog eens veel sterker dan normaal papier. Bij elke bestelling zit ook een handgeschreven bedankkaartje. Deze is gemaakt van gerecycled papier.