Duurzame basics die levenslang mee gaan.

Een stijlvolle en duurzame kerstoutfit; zo doe je dat!

Een stijlvolle en duurzame kerstoutfit; zo doe je dat!

Een stijlvolle en duurzame kerstoutfit; zo doe je dat!

Kerst, the most wonderful time of year. En meteen de duurste ook. Van nieuwe ballen voor in de kerstboom tot een volledige kerstoutfit; we kopen massaal nieuwe dingen rondom kerst. Heel fijn natuurlijk maar duurzaam is het niet. Met deze tips zie jij er voor de feestdagen fantastisch uit zonder de bank of het milieu te breken.

De verborgen pareltjes

Begin je zoektocht naar de perfecte kerstoutfit in je eigen kledingkast. Misschien heb je nog wel een heel mooi feestjurkje van een paar jaar geleden liggen of kan je gaan mixen en matchen met verschillende party items. Neem ook eens een kijkje op je zolder of opbergruimte. Wie weet ligt daar nog wel iets verborgen. Je kunt heel gemakkelijk basic items opfleuren door het te combineren met een eyecatcher. Bijvoorbeeld een  pantalon met een glitter truitje of een simpel jurkje met een statement riem.

 

Multifunctionele items

Heb je niks kunnen vinden in je kast en moet je toch iets kopen? Zoek dan naar een item die voor meerdere gelegenheden geschikt is. Een jurkje vol pailletjes is hartstikke leuk maar niet heel functioneel voor een ander moment dan de feestdagen. Een aantal basics zijn enorm handig om te hebben, zoals bijvoorbeeld een simpel zwart jurkje en een mooi pak. Met deze items zie jij er stijlvol uit op een event, verjaardagsfeestje en tijdens de feestdagen.

 

 

Tweedehands kopen

Als je wel graag een kledingstuk wilt dat helemaal in de kerstsferen is dan is de tweedehandswinkel echt een schatkist. Ook online op bijvoorbeeld Vinted kan je de meest mooie kledingstukken vinden. De tweedehands winkel is al lang niet meer de plek waar alleen maar oude, stoffige kleding ligt. Ga eens met een vriend of vriendin op pad en kijk wie de mooiste tweedehands party outfit kan vinden!

Kledingruil

Een gezellige middag met je vriendinnen en een nieuwe kerstoutfit. Wat wil je nog meer? Organiseer een kledingruil en laat al je vriendinnen hun feestkleding meenemen die ze niet meer dragen. Wie weet zit daar wel jouw nieuwe kerstjurkje tussen en ondertussen kan je iemand anders ook nog blij maken met de kleding die jij niet meer draagt.

Huren

Kleding huren is al een tijdje hot en happening. Je betaalt een klein deel van de originele prijs en je hebt een nieuw kledingstuk voor een aantal dagen. Er zijn verschillende websites voor het huren van kleding. Lena the fashion library is een van de grootste hier in Nederland. Bij Palanta.co kan je zelfs designer items huren. Hoe cool is dat?!

 

 

Voor de creatievelingen

Als je je kerstoutfit echt bijzonder wilt maken kan je aan slag gaan met naald, draad, parels, strikjes, knopen, pailletten en ga zo maar door. Er zijn eindeloos veel opties om je kleding op te pimpen. Naai bijvoorbeeld franjes aan de mouwen van een oud jasje of plak strass steentjes op een broek. Zo heb jij in een handomdraai een super unieke outfit. Weet je nou niet hoe dat allemaal moet? Op Youtube zijn genoeg tutorials te vinden.