Duurzame basics die levenslang mee gaan.Materialen

.
Biologisch katoen

Al onze kleding bestaat uit 100% biologisch GOTS katoen. Dat is katoen wat komt van zaden die niet genetisch gemodificeerd zijn en die geteeld is zonder het gebruik van chemicaliën. Beter voor het milieu en voor jezelf. Biologisch katoen voelt namelijk veel beter op je huid. Het is zachter en sterker dan conventioneel katoen waardoor het langer meegaat.


Gerecycled polyester

Gerecycled polyester is gemaakt van gerecyclede plastic flessen en verpakkingen. Door hier gebruik van te maken hoeft er geen nieuw polyester gemaakt te worden. Daarmee besparen we grondstoffen en verkleinen we de impact op het milieu. Kleding gemaakt van gerecycled polyester is erg sterk maar voelt zacht aan.


Tencel

Tencel is een stof die wordt gemaakt van hout. In de meeste gevallen wordt het gemaakt van de Eucalyptusboom. Deze boom heeft een veel duurzamer leven dan andere bomen. Ze hebben veel minder meststoffen en pesticiden nodig om te groeien en ze gebruiken ook nog eens 80% minder water dan bijvoorbeeld katoen. Het water dat de boom nodig heeft wordt ook nog eens gerecycled. Kleding gemaakt van tencel is supersterk maar voelt heel zacht aan. Het is water absorberend en droogt ook nog eens snel.