Duurzame Basics made from 100% Organic Cotton
Lees meer

Deze week 20% korting op alles. Gebruik code: Fair20%


 

Elk item van ADD.U is behandeld met respect voor mens en milieu. Het is daarom belangrijk dat er gewerkt wordt met gerecyclede materialen, gecertificeerd katoen en een eerlijk arbeidsproces. De toekomst richt zich steeds meer op duurzaamheid oftewel slow fashion. Vanaf nu hebben wij ook vegan kleding. Hieronder worden er een aantal keurmerken uitgelicht waar de items van ADD.U uit bestaan. 

 

ADD.U gebruikt alleen materialen van planten die zijn gekweekt zonder het gebruik van schadelijke stoffen, zoals chemicaliën en pesticiden. Het bio katoen dat wordt gebruikt is voorzien van een GOTS certificaat. Het GOTS certificaat waarborgt de biologische status van textiel tot en de oogst van de grondstoffen. 

 

Biologisch katoen

Biologisch katoen is altijd gecertificeerd. Biologisch katoen is geworteld in niet – genetische modificeerde planten; er wordt katoen verbouwd en geoogst zonder chemicaliën en pesticiden. Deze stoffen zijn schadelijk voor het milieu, maar ook voor onze gezondheid. Al onze kledingstukken zijn gemaakt van 100% GOTS en OCS-gecertificeerd biologisch katoen. GOTS is de grootste internationale erkende organisatie waarbij organic katoen gecontroleerd en gecertificeerd wordt. Het GOTS-certificaat, moet minimaal 95% van al het materiaal (de vezels) biologisch zijn. Het ethische aspect van katoenverwerking is de Fair Wear Foundation. Deze organisatie controleren de fabrieken of de arbeiders op vrijwillige basis en onder goede werkomstandigheden werken. De kledingstukken van ADD.U zijn allemaal gecertificeerd met het Fair Wear keurmerk. Het is de basis van een goed product. 

Bezoek de  GOTS-website  voor meer informatie.

 

GOTS Katoen ADD.U

 

 

 

 

 

 

Fair Wear Foundation 

De Fair Wear Foundation is een onafhankelijke organisatie die samenwerkt met bedrijven en fabrieken om de arbeidsomstandigheden van kledingmedewerkers te verbeteren. De Fair Wear Foundation bevordert eerlijke arbeidsomstandigheden wereldwijd. Deze organisatie controleert ten alle tijden de uitvoering en naleving in fabrieken. De handhaving van de Fair Wear Foundation kent diverse normen waar kledingfabrieken zich aan moeten houden: 

  • Geen kinderarbeid
  • Geen dwangarbeid
  • Veilige en gezonde arbeidsomstandigheden
  • Wettelijke arbeidsovereenkomst
  • Betaling van een leefbaar loon
  • Vrijheid van vakvereniging en recht op collectief handelen
  • Geen discriminatie van werknemers
  • Geen excessieve werktijden

 

PETA Approved keurmerk

Het keurmerk PETA- Approved staat voor vegan. Dit betekent dat er geen dierlijke producten betrokken zijn in het product. PETA (People for the Ethical Treatment of Animals) is het grootste dierenrechtenorganisatie in de wereld.  Lees hier meer over de missie van PETA

 

Organic Blended

Biologische T-shirts en sweatshirts zijn gecertificeerd door ECOCERT Greenlife, Organic Content Standard. Zij leveren een onafhankelijke certificering van stoffen die gemaakt zijn van biologische geteelde materialen. Het doel van deze norm is de traceerbaarheid van de grondstoffen in alle productiefasen te waarborgen. Het garandeert dat het organisch katoen zuiver is.

 

Voor gerecycled materiaal kiezen we voor de Global Recycle Standard (GRS) omdat dit een van de meest bekende en hoge standaarden is. GRS volgt en verifieert het gehalte aan gerecyclede materialen in een eindproduct.