Duurzame basics die levenslang mee gaan.

Keurmerken

Elk item van BY ADD.U is behandeld met respect voor mens en milieu. Het is daarom belangrijk dat er gewerkt wordt met gerecyclede materialen, gecertificeerd katoen en een eerlijk arbeidsproces. De toekomst richt zich steeds meer op duurzaamheid oftewel slow fashion. Vanaf nu hebben wij ook vegan kleding. Hieronder worden er een aantal keurmerken uitgelicht waar de items van BY ADD.U uit bestaan.

center-gots-cotton-center

GOTS COTTON

De Global Organic Textile Standard (GOTS) is de belangrijkste wereldwijde norm voor de productie van biologische vezels. Gebaseerd op zowel ecologische als maatschappelijke criteria is het de strengste certificering voor biologisch katoen. Het garandeert dat katoen biologisch wordt geteeld zonder het gebruik van genetisch gemodificeerde zaden of gevaarlijke chemicaliën. Het zorgt ook voor traceerbaarheid vanaf de oogst van de grondstof tot aan de eindgebruiker, met inbegrip van transactiecertificaten in elk stadium van de productie.
center-fair-wear-foundation-center

FAIR WEAR FOUNDATION

De Fair Wear Foundation is een onafhankelijke organisatie die samenwerkt met bedrijven en fabrieken om de arbeidsomstandigheden van kledingmedewerkers te verbeteren. De Fair Wear Foundation bevordert eerlijke arbeidsomstandigheden wereldwijd
. Deze organisatie controleert ten alle tijden de uitvoering en naleving in fabrieken. De handhaving van de Fair Wear Foundation kent diverse normen waar kledingfabrieken zich aan moeten houden:
-
-Geen kinderarbeid Geen dwangarbeid
-Veilige en gezonde arbeidsomstandigheden
-Wettelijke arbeidsovereenkomst Betaling van een leefbaar loon Vrijheid van vakvereniging en recht op collectief handelen
-Geen discriminatie van werknemers
-Geen excessieve werktijden
center-peta-approved-vegan-center

PETA-Approved vegan

Al onze kleding is 100% vegan. Dit houdt in dat er tijdens het productieproces geen dier aan te pas is gekomen. Er zitten dus geen dierlijke producten in de kleding verwerkt. PETA(People for the Ethical Treatment of Animals) is de grootste dierenrechtenorganisatie ter wereld. Wij dragen met trots hun keurmerk!
center-organic-blended-center

Organic blended

Biologische T-shirts en sweatshirts zijn gecertificeerd door ECOCERT Greenlife, Organic Content Standard. Zij leveren een onafhankelijke certificering van stoffen die gemaakt zijn van biologische geteelde materialen. Het doel van deze norm is de traceerbaarheid van de grondstoffen in alle productiefasen te waarborgen. Het garandeert dat het organisch katoen zuiver is.
center-global-recycling-standard-center

Global recycling standard

De Global Recycled Standard (GRS) is 's werelds toonaangevende norm voor gerecycleerd textiel. De norm geldt voor de volledige toeleveringsketen en heeft betrekking op traceerbaarheid, milieubeginselen, maatschappelijke vereisten, chemisch gehalte en etikettering. Al het gerecyclede materiaal dat we gebruiken is GRS-gecertificeerd.