Duurzame basics die levenslang mee gaan.

Mindset voor als je last hebt van een herfstdipje

Mindset voor als je last hebt van een herfstdipje

4 self care tips 

Voor als je last hebt van een herfstdipje

Het is weer herfst en dat betekent dat de dagen korter worden, de bomen hun blaadjes laten vallen en we weer massaal met een dekentje op de bank  zitten. Om deze komende donkere dagen wat fijner te maken hebben we hier een aantal self care tips zodat je mentaal en fysiek lekker gezond blijft. Veel plezier met lezen!


Zoek de natuur op

Een wandeling in het bos  doet wonderen. Er zijn verschillende studies die aantonen dat wandelen in de natuur goed is voor je mentale gezondheid. Het helpt bij het verminderen van depressieve gevoelens, verlaagt je stressniveau en geeft je stemming een boost. Ook kan het heel fijn zijn om even je hoofd leeg te maken door middel van een wandeling. Je kan daarna beter nadenken en voelt je waarschijnlijk ook creatiever. 

Ben jij nou meer eens stadsmens of heb je geen bos dichtbij? Loop dan eens een rondje door een park bij je in de buurt.


Zet je favoriete muziek op en dance like nobody’s watching

Dansen is eigenlijk overal goed voor. Het stimuleert je brein en je bent in beweging en dat is goed is voor je lichaam. De muziek wakkert het beloningscentrum in je hersenen aan, dit zorgt ervoor dat je een prettig gevoel ervaart. Door te dansen verminder je stress, maak je meer van het gelukshormoon serotonine aan en je stemming wordt beter van. 


Lees een boek

Je hebt het vast vaak gehoord: ‘Ga anders even een boek lezen’. Van jongs aan af worden we gestimuleerd om te lezen en in een tijd waar we altijd en overal toegang hebben tot het internet, kan het nog knap lastig zijn om een boek op te pakken. Lezen heeft veel voordelen op het gebied van ontwikkeling en mentale gezondheid, maar hoe begin je nou? Als je nooit boeken leest, probeer dan eerst eens een boek met weinig pagina’s van een genre dat je leuk vind. Zo is makkelijker om te beginnen en om het vol te houden. 

 

 

 

Kook je favoriete gerecht of probeer eens iets nieuws

Lekker eten is natuurlijk altijd fijn. Duik de keuken in en kook waar jij zin in hebt! Je hebt vast wel een gerecht waar je geen genoeg van kunt krijgen. Liever iets meer experimenteren? Probeer eens een nieuw gerecht. De herfst in het seizoen van de pompoen, dus maak bijvoorbeeld een Pumpkin Pie of een verse pompoensoep. Ben je nou niet zo’n fan van koken dan kan je natuurlijk ook je favoriete eten laten bezorgen of gezellig uit eten gaan.