Duurzame basics die levenslang mee gaan.

Tips om je kleding mooi te houden

Tips om je kleding mooi te houden

5 tips om je kleding mooi te houden  

Je hebt net je nieuwe favoriete kledingstuk van ADD.U gekocht, maar nu wil je natuurlijk dat deze zolang mogelijk mooi blijft! Wij hebben een aantal tips voor je om zo goed mogelijk voor je nieuwe item te zorgen.
Tip 1: Juiste wasprogramma
Jaja we snappen dat dit wel een hele flauwe is, maar toch willen we je er op wijzen. Kijk voordat je een nieuw kledingstuk gaat wassen altijd even naar het waslabel in je kleding! Hiermee voorkom je dat je per ongeluk het verkeerde wasprogramma draait en je kledingstuk opeens een maat te klein is.
Tip2: Was je kleding niet te vaak
Natuurlijk willen we niet dat mensen opeens met een boogje om je heen lopen, maar je kleding niet te vaak wassen zorgt er wel voor dat het langer mooi blijft. Wat we hiermee willen zeggen is dat je je kleding niet vaker dan nodig moet wassen. Het hoeft echt niet na iedere draagbeurt in de wasmachine. Mocht je dit toch geen fijn idee vinden dan is stomen ook een optie. Dit kun je tussen de wasbeurten door doen.
Tip 3: Vlekken direct verwijderen
Voor de knoeipotten onder ons… Verwijder een vlek zo snel mogelijk! Je hebt dan de meeste kans om een vlek goed te kunnen verwijderen. Probeer je vlek eerst met de hand te verwijderen, zodat je kledingstuk niet gelijk weer in de wasmachine hoeft en je kledingstuk langer mooi blijft ;)
Tip 4: Niet te vaak in de droger
De droger is gewoon een fantastische uitvinding. Wasje gedraaid en hup in de droger (om het daar vervolgens een week in te laten zitten, maar daar gaan we het nu niet over hebben). Net als kleding teveel wassen is het in de droger doen ook niet goed voor je kleding. Door de warmte van de droger wordt je kleding aangetast en kan het gaan krimpen. Met andere woorden, zo weinig mogelijk gebruiken als het gaat om je kleding.
Tip 5: Kleding goed opbergen
Naast de voorgaande tips is er nog iets wat je kan helpen bij het mooi houden van je kleding. Dat is het op de juiste manier opbergen van je kledingstukken. Zorg ervoor dat je de juiste hangers gebruikt om de vorm van je kleding mooi te houden. Voor sommige kledingstukken is het beter om ze op te vouwen, zoals bijvoorbeeld wollen truien. Daarnaast is het belangrijk dat er geen zonlicht bij je kleding komt want dit kan er voor zorgen dat de stof gaat verkleuren.