Gratis verzenden boven de €70 | 14 dagen retour termijn | Niet goed, geld terug

ADD.U slow fashion

 

Tegenwoordig kun je wekelijks nieuwe collecties shoppen bij ketens als H&M en Zara. Als je niet zo thuis bent in de wereld van fair fashion, kan het lastig zijn om erachter te komen waar je moet beginnen als je fair wilt shoppen! Door tv programma’s als Genaaid worden gelukkig steeds meer mensen geïnformeerd over de ware kosten van de fast fashion industry. Wij hebben een aantal tips voor jou verzameld om op een laagdrempelige manier kennis te maken met het shoppen van fair fashion. En ook om je te laten zien dat het helemaal niet zo moeilijk is!

Zet een zoekfilter aan in de online webshop
Online shoppen wordt ontzettend veel gedaan. Tegenwoordig kun je veel webshops een zoekfilter aanzetten en kun je bijvoorbeeld filteren op duurzaam. Op deze manier krijg je alle duurzame kledingstukken in één overzicht en kun je zonder moeite fair fashion shoppen!

Kijk naar de gebuikte materialen
Materialen zoals nylon, polyester, wol en zijde hebben een grote impact op het milieu. Voor het maken van nylon en polyester wordt aardolie gebruikt en voor wol wordt er veel water en land gebruikt. Daarnaast wordt er bij de productie van wol veel bestrijdingsmiddelen gebruikt.

De stoffen Modal en Tencel zijn gelukkig steeds meer in opkomst! Dit zijn stoffen die gemaakt zijn uit houtpulp. Deze stoffen zijn steeds meer te vinden in de winkels.

Koop kwalitatief goede kleding wanneer je dit nodig hebt
Het is goed om er bij stil te staan of je dat kledingstuk nu wel echt nodig hebt. We kopen nu vaak een shirtje bij bijvoorbeeld de Zara, dragen deze drie keer en daarna blijft het in de kast liggen. Dat is natuurlijk niet erg duurzaam. Heb je goed nagedacht over je aankoop, dan is het goed om te kijken of het een kwalitatief goed kledingstuk is die je de rest van je leven zou kunnen dragen. Vaak zijn de kwalitatief betere kledingstukken wel iets duurder. Het is dan op het moment van aanschaf wel veel geld, maar als het de rest van je leven meegaat dan kan het vaak wel uit!

Shop vintage
Laat je budget het niet toe om nieuwe duurzame kleding aan te schaffen dan kun je heel goed vintage shoppen! Er zijn tegenwoordig ontzettend veel leuke tweedehands winkels te vinden, op deze manier krijgen de kledingstukken een tweede leven en jij hebt voor een koopje een nieuw kledingstuk. Het leuke van tweedehands shoppen is dat je hele unieke stukken kunt vinden die vaak kwalitatief ook nog eens goed zijn!

Heb jij nog leuke/goede/interessante tips om fair te shoppen? Laat het ons weten via reacties!