Duurzame basics die levenslang mee gaan.

Veelgestelde vragen

Hieronder vind de meest gestelde vragen. Hopelijk vind je hier ook het antwoord op jouw vraag, staat jouw vraag er niet tussen of is er iets onduidelijk?
stuur dan een e-mail naar info@byaddu.com

De verzendkosten verschillen per land. De verzending is gratis van €75. Mocht je bestelling onder dat bedrag zitten dan zijn dit de verzendkosten voor Nederland: €4,95 Alle andere Europese landen: €6,95

De levertijd voor bestellingen binnen nederland is 1-3 werkdagen.
Voor België en Luxemburg is het 2-3 werkdagen.
Voor duitsland is het 3-4 werkdagen.
Voor alle overige Europese landen is de levertijd 4-7 dagen.

Zodra jouw pakketje door ons is verzonden krijg je via de mail een track & trace code. Hiermee kan je zien waar je pakketje zich bevindt en wanneer het bezorgd wordt.

Helaas kan je jouw bestelling niet meer annuleren nadat deze is geplaatst. Wij proberen namelijk je bestelling zo snel mogelijk te verwerken en verpakken.

Wij verzenden naar alle landen binnen Europa.

Wat vervelend dat je een verkeerd of beschadigd item hebt ontvangen. Om je hiermee te kunnen helpen, kan je het beste een email sturen naar info@byaddu.com

Stap 1:
Om je retour aan te melden stuur je een email naar info@byaddu.com en vermeld daarin het ordernummer (deze begint met een #) en het artikel dat je wilt retourneren.
Let op: indien je anders hebt betaald dan met iDEAL, graag ook je bankrekeningnummer vermelden in de email. Wij storten geen geld terug op een creditcard of andere betaalmethodes.

Stap 2:
Verpak je item(s) weer netjes in, graag in de originele verpakking. Bij je bestelling zit een retourformulier. Deze vul je in stuur je mee met de items.

Stap 3:
Lever je retourzending af bij een PostNL punt. De kosten zijn voor eigen rekening. Bij PostNL kun je een verzendlabel aanmaken.

Je kan je pakket versturen naar onderstaand adres:
BY ADD.U
Eikenlaan 9
9321 GB Peize

Voorwaarden voor een retourzending:
Het artikel dient binnen 14 dagen na ontvangst te zijn geretourneerd. Het artikel dient in originele staat te verkeren. Het artikel mag niet gedragen zijn en geen gebruikssporen bevatten. Let daarom tijdens het passen op bijvoorbeeld make-up en zware parfums/geuren.

Ons retourtermijn is 14 dagen. Dit geldt voor alle artikelen, ook de sale artikelen.

De kosten van een retourzending zijn voor eigen rekening. Dit doen wij omdat dit beter is voor het milieu. Uit onderzoek blijkt dat het aanbieden van gratis retourneren zorgt voor meer ondoordachte bestellingen. Dit verhoogt het aantal retouren en dat heeft een grote impact op het klimaat. Wij hopen hiermee dat meer mensen bewust nadenken voordat ze iets bestellen.

De kosten van de retourzending verschillen per land. Voor retouren binnen Nederland kun je de site van PostNL checken om te kijken wat het kost en hoe je een verzendlabel kunt krijgen.

Zodra je pakket in goede orde ontvangen is en aan onze voorwaarden voldoet, dan verwerken wij jouw retour binnen 1-3 werkdagen.

De verkeerde maat bestelt? Dat kan natuurlijk gebeuren, soms is het ook erg lastig inschatten.

Artikelen van BY ADD.U mogen binnen 14 dagen geruild worden mits ze voldoen aan de volgende voorwaarden:
Het artikel verkeerd in de originele staat.Het artikel is niet gedragen en bevat geen gebruikssporen. Let bij het passen bijvoorbeeld op make-up en zware parfums/geuren.

Om je artikel te ruilen doorloop je de volgende stappen:

Stap 1:
Stuur een email naar info@byaddu.com waarin je het volgende vermeld:
Het ordernummer
Het artikel dat je wilt ruilen en voor welke maat.

Stap 2:
Pak je item(s) weer netjes in, graag in de originele verpakking. Je krijgt van ons een retourlabel in de mail. Deze kun je uitprinten en gebruiken om het artikel kosteloos te ruilen.

Stap 3:
Lever het af bij een PostNL punt en wij doen de rest! Zodra wij jouw retourzending hebben ontvangen, sturen we je het nieuwe artikel op.

Heb je vragen of advies nodig over maten of pasvormen dan kan je ons gerust een berichtje sturen via onze chatbox op de website of een email sturen naar info@byaddu.com. Ook zijn wij te bereiken via Facebook en Instagram!

Om te betalen kan je gebruik maken van de volgende methoden:
- iDeal - Bancontact - Paypal - Apple Pay - Klarna

Veel van onze items zijn oversized of unisex waardoor de kleding wat ruimer kan vallen. In de productomschrijvingen staat in de meeste gevallen beschreven wat voor kledingstuk een oversized of relaxed fit heeft. Wil je dat het kledingstuk wat kleiner of strakker valt, kies dan voor 1 maat kleiner dan je normale maat. Bij kledingstukken waar staat dat het een normale/regular pasvorm heeft of naar maat valt, dan kun je gewoon uitgaan van je normale maat.

Wij werken met een beperkte voorraad waardoor we niet precies kunnen zeggen wanneer iets weer op voorraad is. Als wilt weten of een uitverkocht item of maat nog beschikbaar is, stuur dan een email naar info@byaddu.com en dan helpen we je daar verder.

BY ADD.U maakt gebruik van verschillende certificeringen en keurmerken op gebied van materiaalgebruik, recyclen en arbeidsomstandigheden. Als je meer wilt lezen over welke keurmerken dit zijn en wat ze betekenen, klik dan hier om naar onze keurmerken pagina te gaan.

Op dit moment werken wij voornamelijk met 100% biologisch GOTS katoen. In een aantal kledingstukken zit ook gerecycled polyester verwerkt.

Ja, al onze items zijn 100% vegan. Er zitten dus geen dierlijke producten in de kleding verwerkt en er is nergens in het productieproces een dier aan te pas gekomen. Wij hebben ook het keurmerk PETA - Approved Vegan.

Stel hier je vraag