Sustainable basics -  Achteraf betalen - Verzending binnen 1-3 werkdagen

 

 

 

 

 

Over. Mij. Pagina

 

Sustainable fashion online kopen

Ik lette voorheen niet altijd op het label als ik kleding kocht. Ik wist niet of de ontwerper nadacht over het milieu, arbeid of dieren. Nu denk ik daar anders over. Slow fashion is voor mij belangrijk geworden. Sustainable fashion geeft niet alleen een goed gevoel, het gaat ook nog eens langer mee. Ik was me niet altijd bewust van slow fashion, maar dat veranderde toen ik in 2017 naar Quito, Ecuador vertrok.

Fotografieproject in Ecuador

Vanuit mijn studie volgde ik een minor ‘ondernemen’. Ik wilde een ondernemingsplan schrijven, omdat ik al snel doorhad dat ondernemen mijn passie was en ik die kant op wilde. Ik wilde onderzoeken hoe je dingen mooier kan maken, zonder dat het te veel impact heeft op het milieu. Voordat ik ging schrijven, wist ik dat ik een slow fashion label wilde opzetten: een label waar geen chemische grondstoffen en geen kinderarbeid aan bod komt. Alles stond op papier, maar wat nu? Ik wilde met mijn eigen ogen zien hoe schrijnend de werkomstandigheden zijn. Dus ik schreef voor mijn volgende minor een fotografieplan. Dit wilde ik alleen en in het buitenland doen. Het project ging over straat- en kinderarmoede. Het plan werd goedgekeurd en ik mocht naar de andere kant van de wereld.

De situaties waren schrijnend

In 2017 vloog ik naar Quito, Ecuador, in het kader van mijn fotografieproject. Ik kwam in the middle of nowhere terecht. Via een instantie sliep ik in een hostel in een sloppenwijk. Ik wilde het echte leven van Quito meemaken. Ik, als blonde Europeaan, voelde me niet altijd even veilig, maar wilde per se ervaren hoe de Ecuadorianen leven. Ik meldde me aan bij een stichting om kansarme kinderen te helpen met lezen, taal en andere schoolse activiteiten. Zodat zij naar een basisschool konden gaan en niet in het werkveld (van hun ouders) terecht zouden komen. Ik mocht ook mee naar huisbezoeken. De situaties waren schrijnend, arm en heftig. Soms moesten we kinderen van 3-4 jaar uit de werkplekken van hun ouders wegtrekken. Dat raakte mij erg. 

Een modelabel gebaseerd op slow fashion

Het verblijf in Quito heeft mij de ogen geopend. Ik zag met mijn eigen ogen het echte leven daar en de vreselijke omstandigheden, zoals uitbuiting van de werknemers en kinderarbeid. De duistere kant van Quito heb ik vanuit alle hoeken gezien. Door het zien van deze duistere kant werd mijn bedrijfsplan bevestigd: ik moet én wil hier iets mee doen. Ik wilde een fashion label zonder kinderarbeid en zonder rommel, wat een keurmerk draagt en waar de fabrieken gecontroleerd worden. Ik kies mijn materialen secuur uit en werk zoveel mogelijk met biologisch (onbespoten) katoen. In elk kledingstuk zit een keurmerk van de Fair Wear Foundation. Dit is voor mij belangrijk, zodat ik weet dat de kleding die ik verkoop onder goede omstandigheden gemaakt is.

Het ontstaan van slow fashion label ADD.U

ADD.U staat voor Attractive Dutch Design for U. Dit is op diverse manieren te interpreteren, zoals dat mensen zich aangetrokken voelen om slow fashion te dragen en bij een community te willen horen. Of letterlijk de kleding die men aantrekt. Het puntje tussen ADD en U is een fotolens, omdat ik zoveel mogelijk de foto's zelf maak. Het is mijn personal brand, waarbij ik de designs zelf ontwerp en zelf fotografeer. 

Ik ontwerp tijdloze kleding die lang meegaat en lang mooi blijft. Een basic design voor hem en haar. Met tijdloze kleding kun je altijd een eigen stijl creëren. De materialen kies ik met liefde en aandacht uit, waarbij slow fashion voorop staat. Het kledingstuk moet niet alleen goed aanvoelen, maar ook op een eerlijke manier geproduceerd zijn.

 

‘Typisch Hedwig’
  • Ondernemend
  • Mijn vrienden en familie zijn belangrijk voor mij
  • Ik houd van gezelligheid en reuring om me heen
  • Ik doe wat mij gelukkig maakt, een lekker glas wijn sla ik niet graag over!
  • Ik sta altijd open voor iets leuks
  • Leuke mensen waar je energie uithaalt
  • Fotografie
  • Humoristisch
  • Ik wil bijdragen aan een betere wereld


Help jij mee om de wereld een beetje mooier te maken? Bestel dan je sustainable fashion bij ADD.U.