Duurzame basics die levenslang mee gaan.
ABOUT BY ADD.U

We care about honesty.
Wij investeren in kleding waar geen uitbuiting, kinderarbeid en gedwongen arbeid aan te pas is gekomen. Dat mannen en vrouwen er goed uit zien in kleding dat gemaakt is met respect voor mens en milieu en voor een betaalbare prijs. Wij staan voor innovatie.
Dat is BY ADD.U.
Over

Ik ben zeer ondernemend en ik vind het belangrijk om bij te dragen aan een betere wereld. Daarnaast zijn mijn vrienden en familie enorm belangrijk voor mij. Ik houd van gezelligheid en reuring om me heen, en ik sta altijd open voor iets leuks. Ik doe wat mij gelukkig maakt, een lekker glas wijn sla ik niet graag over! Ook heb ik een passie voor fotografie, ik maak de foto’s voor BY ADD.U daarom ook zelf.
Quito, Ecuador

Vanuit mijn studie volgde ik een minor ‘ondernemen’. Ik wilde een ondernemingsplan schrijven, omdat ik al snel doorhad dat ondernemen mijn passie was en ik die kant op wilde. Ik wilde onderzoeken hoe je dingen mooier kan maken, zonder dat het te veel impact heeft op het milieu. Voordat ik ging schrijven, wist ik dat ik een slow fashion label wilde opzetten: een label waar geen chemische grondstoffen en geen kinderarbeid aan bod komt. In 2017 vloog ik naar Quito, Ecuador, in het kader van mijn fotografieproject. Ik kwam in the middle of nowhere terecht. Via een instantie sliep ik in een hostel in een sloppenwijk. Ik wilde het echte leven van Quito meemaken. Ik, als blonde Europeaan, voelde me niet altijd even veilig, maar wilde per se ervaren hoe de Ecuadorianen leven. Ik meldde me aan bij een stichting om kansarme kinderen te helpen met lezen, taal en andere schoolse activiteiten. Zodat zij naar een basisschool konden gaan en niet in het werkveld (van hun ouders) terecht zouden komen. Ik mocht ook mee naar huisbezoeken. De situaties waren schrijnend, arm en heftig. Soms moesten we kinderen van 3-4 jaar uit de werkplekken van hun ouders wegtrekken. Dat raakte mij erg.
Het ontstaan

Het verblijf in Quito heeft mij de ogen geopend. Ik zag met mijn eigen ogen het echte leven daar en de vreselijke omstandigheden, zoals uitbuiting van de werknemers en kinderarbeid. De duistere kant van Quito heb ik vanuit alle hoeken gezien. Door het zien van deze duistere kant werd mijn bedrijfsplan bevestigd: ik moet én wil hier iets mee doen. Ik wilde een fashion label zonder kinderarbeid en zonder rommel, wat een keurmerk draagt en waar de fabrieken gecontroleerd worden. ADD.U staat voor Attractive Dutch Design for U. Dit is op diverse manieren te interpreteren, zoals dat mensen zich aangetrokken voelen om slow fashion te dragen en bij een community te willen horen. Of letterlijk de kleding die men aantrekt. Het puntje tussen ADD en U is een fotolens, omdat ik zoveel mogelijk de foto's zelf maak. Het is mijn personal brand, waarbij ik de designs zelf ontwerp en zelf fotografeer.
De materialen en producten

Ik ontwerp tijdloze kleding die lang meegaat en lang mooi blijft. Een basic design voor hem en haar. Met tijdloze kleding kun je altijd een eigen stijl creëren. De materialen kies ik met liefde en aandacht uit, waarbij slow fashion voorop staat. Het kledingstuk moet niet alleen goed aanvoelen, maar ook op een eerlijke manier geproduceerd zijn. Ik heb ervoor gekozen om vanaf dag één om duurzaam te werken alleen 100% biologisch katoen gebruiken, omdat voor ons het gebruik van conventioneel katoen kan nooit ethisch verantwoord worden. ADD.U kiest alleen katoen van de hoogste kwaliteit en heeft altijd een GOTS- keurmerk .