Duurzame Basics made from 100% Organic Cotton
Lees meer

Deze week 20% korting op alles. Gebruik code: Fair20%


Producten en materialen

Goed katoen

ADD.U heeft ervoor gekozen om vanaf dag één om duurzaam te werken alleen 100% biologisch katoen gebruiken, omdat voor ons het gebruik van conventioneel katoen kan nooit ethisch verantwoord worden. Biologisch katoen komt van zaden die niet genetisch gemodificeerd zijn en geteeld is op natuurlijke wijze. Bij het verbouwen worden geen chemicaliën zoals pesticiden en kunstmest gebruikt. Ook verder in het proces, zoals bij het verven en verpakken, worden strenge regels toegepast. Katoen is een van onze meest gebruikte materialen. Het katoen dat we bij ADD.U gebruiken is 100% biologisch en daar zijn we trots op. ADD.U kiest alleen katoen van de hoogste kwaliteit en heeft altijd een GOTS- keurmerk.

GOTS Wereldwijde standaard voor biologisch textiel

De Global Organic Textile Standard (GOTS) wordt gezien als ’s werelds toonaangevende keurmerk voor textiel gemaakt van organische vezels. Het definieert milieucriteria op hoog niveau in de hele toeleveringsketen van biologisch textiel en vereist ook naleving van sociale regelgeving. Het doel van deze norm is om de biologische oorsprong van textiel te garanderen, van het oogsten van de grondstoffen, via milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde productie tot etikettering aan toe. Een aantal belangrijke GOTS vereisten zijn All chemische inputs (zoals kleurstoffen, hulpstoffen en proceschemicaliën) moeten voldoen aan voor af vastgestelde basisvereisten inzake toxiciteit en biologische afbreekbaarheid. Bleekmiddelen moeten op zuurstof zijn gebaseerd (geen chloorbleekmiddelen) en azokleurstoffen die kankerverwekkende amineverbindingen afgeven, zijn verboden. Het afvalwater van alle natte verwerkingseenheden moet worden gezuiverd in een functionele afvalwaterzuiveringsinstallatie. Ook moeten alle verwerkers en fabrikanten voldoen aan sociale criteria die zijn gebaseerd op de belangrijkste normen van de Internationale Arbeidsorganisatie.

Meer over de keurmerken van ADD.U

Hernieuwbare bronnen. Gerecyclede materialen.

Gemaakt van PET flessen

ADD.U gebruikt ook gerecycled polyester om stabiliteit toe te voegen aan onze sweaters, hoodies en T-shirts. Waarom Recycling van polyester? Gerecycled polyester zorgt voor veel energiebesparingen in het productieproces. Het is duidelijk dat het aanpakken van plastic afval is een van de belangrijkste milieu-uitdagingen van onze tijd - wereldwijd ongeveer 9,5 miljoen ton plastic wordt in de oceaan gegooid jaarlijks, het meeste voor eenmalig gebruik. Gerecycled polyester is gemaakt van post-consumer PET-flessen, dezelfde gebruikte plastic flessen voor flessenwater die anders naar de vuilstort gaat of in onze oceanen terechtkomen.
ondek onze producten