Duurzame basics die levenslang mee gaan.

Ons DNA 

 

Het onbekende wordt steeds meer het bekende. De mode-industrie is op één de grootste vervuiler van de wereld. Fast fashion zit nog in een té grote stroomversnelling. Zo wordt nog te veel kleding gekocht, dat na een paar keer dragen in de kliko belandt. Of er wordt iets gekocht dat totaal geen kwaliteit heeft en dat na een paar keer dragen ook op een hoop wordt gegooid. Zonder dat het gerecycled wordt. Zonde!

 

Tegenwoordig wordt iedereen bekogeld met het begrip duurzaamheid. Duurzaamheid is een groot en ruim begrip en daarom gebruiken wij het zo min mogelijk. Wij gebruiken de term slow fashion.

 

Naast dat slow fashion ook te maken heeft energieverbruik, waterverbruik, recycleerbaarheid en sociale verantwoordelijkheid vinden wij het leuk om het iets nuchterder te verpakken. Slow fashion gaat over kleding met een goede kwaliteit waarbij een milieuvriendelijk productieproces aan te pas is gekomen met eerlijke prijzen voor degenen die het product maken als voor diegene die het kopen. Hopelijk ben jij dat! Want hoe lekker zit een basic kledingstuk dat lang mee gaat, die je altijd en overal kunt dragen. Ook omdat je weet dat het slow geproduceerd is, (wilde ik er toch bijna duurzaam neerzetten;)) zit het toch veel lekkerder, ja voel je het al.  Slow fashion maakt deel uit van ons DNA.